Economisch meest verantwoorde investering (EMVI)

Veel gemeenten gunnen tegenwoordig rioleringsprojecten op basis van de 'economisch meest voordelige inschrijving' (EMVI). Daarbij wordt niet alleen naar de prijs gekeken, maar eveneens veel waarde gehecht aan (kwalitatieve) criteria, zoals publieksgerichtheid, duurzaamheid en/of projectbeheersing.

Vereniging VPB ondersteunt deze gedachte, omdat er verder wordt gekeken dan alleen de prijs. De VPB-leden kunnen u voorzien van de juiste gegevens om de score te bepalen.

Daarnaast heeft Vereniging VPB als branche een grote hoeveelheid aan feiten en cijfers verzameld en vindt u meer gegevens op website duurzame riolering.