Over vereniging VPB

Vereniging VPB
De Vereniging van Producenten van Betonleidingsystemen (VPB) is een zogenaamde sectorvereniging van de BFBN (Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland). De VPB is opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de betonindustrie. De leden houden zich bezig met de productie van betonnen rioleringssystemen. Hierbij valt te denken aan de productie van buizen, putten, bassins, gemalen en tal van andere voorzieningen.

Twee kernactiviteiten
De VPB richt zich specifiek op twee kernactiviteiten: onderzoek en kennisoverdracht. Onderzoek vindt onder andere plaats op het gebied van fysica, techniek en milieu. Daarnaast vormt markt- en motiefonderzoek een belangrijk researchgebied. Kennisoverdracht vindt plaats via handboeken, publicaties, onderwijsmodules en publieke media.

Beleid